FAALİYETLER
DERNEK HAKKINDA
DUYURULAR
ÖNEMLİ LİNKLER
14. ENGELLİLER ŞÖLENİ YAPILDI
14. ENGELLİLER ŞÖLENİ YAPILDI

  İlçede faaliyette bulunan Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği tarafından bu yıl 14’üncü yapılan Engelliler Şöleninde renkli görüntülere sahne oldu. Saat 13.30’da Sevgi Barış Dostluk Düğün Salonunda gerçekleştirilen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Hep bir ağızdan söylenen İstiklal Marşı, Zonguldak Özel Eğitim Meslek Lisesi öğrencileri tarafından işaret dili ile de icra edildi. 
  Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, tüm annelerin Anneler Gününü kutlayarak, “10-16 Mayıs sakatlar haftasını tüm arkadaşlarım adına kutluyorum, emeği geçenlere de şükranlarımı sunuyorum” dedi.
  
  BELEDİYE SÖZ VERDİ, ZAMAN İSTEDİ
  Şentürk’ün ardından konuşan Ereğli Belediye Başkanvekili Halil Bozkuş, herkesin birer engelli adayı olduğunu belirterek, şunları söyledi: 
  “Şunu unutmayalım ki hepimiz birer engelli adayıyız. Bunun için zamanı, saati, günü belli olmuyor. Bu yüzden engellilerin, yaşamın içerisinde olmaları için belediye olarak elimize düşen bütün görevleri yapmaya destek sözü veriyoruz. Hepimiz Ereğli’de yaşıyoruz. Yaşamımızı sürdürürken engelle karşılaşıyoruz. Bu ülkenin sinema salonuna giremiyoruz, belediyesine çıkamıyoruz. Bizler, sizlerin önündeki bu engelleri kaldırmak için başta belediye başkanımız Hüseyin Uysal’la birlikte kısa sürede somut adımların atılacağının sözünü veriyoruz. Bunun için sadece biraz zaman istiyoruz.” 
  
  YAZDIĞI ŞİİRİ ANNESİ İÇİN OKUDU, GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
  Annesine yazdığı şiiri okuması için sahne önüne davet edilen doğuştan engelli 12 yaşındaki Bergüzel Yılmaz, tekerlekli sandalye yardımdan dolayı dernek yönetimine teşekkür ederek, “Böyle özel bir günde, özel annelerin Anneler Günü’nü kutluyorum, ellerinden öpüyorum. Bütün anneler özel, burada ki anneler daha da özel. Bu özel günde bize bu mutluluğu yaşatıp tekerlekli sandalyeleri bize ileten ağabeylerime, ablalarıma çok teşekkür ediyorum. Çünkü tekerlekli sandalyeler bizim dünyamız, elimiz, ayağımız. Özellikle İsmail Bey’e şükranlarımı sunarım” şeklinde konuştu.
  Minik Bergüzel, annesi Nevriye Yılmaz için kendi yazdığı ‘Annem Benim’ şiirini okudu. Şiirin okumasının ardından duygulanıp gözyaşlarını tutamayan anne kızın bir birlerine sarılmaları, salonda duygu dolu anlar yaşanmasına sebep oldu. 
  İşitme Engelliler Halk Oyunları ekibinin gösterileri ve Fiziksel Engelliler Derneği Tekstil atölyesinden mezun olan 10 kursiyerin diplomalarının verilmesi ile devam eden şölenin finalini TRT Sanatçısı Sebahat Arslan yaptı. Arslan, yaklaşık bir saat boyunca sahne alarak şarkılarını kendisini dinleyen engelli vatandaşlar için söyledi. 
  Şölene, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Belediye Başkanvekili Halil Bozkuş ile çok sayıda engelli vatandaş ve aileleri katıldı. Gazetecinin kamerası ile oynayan engelli bir çocuğun gazeteci ile olan diyaloğu görülmeye değer cinstendi. 

14. ENGELLİLER ŞÖLENİ YAPILDI 14. ENGELLİLER ŞÖLENİ YAPILDI 14. ENGELLİLER ŞÖLENİ YAPILDI 14. ENGELLİLER ŞÖLENİ YAPILDI 14. ENGELLİLER ŞÖLENİ YAPILDI 14. ENGELLİLER ŞÖLENİ YAPILDI 14. ENGELLİLER ŞÖLENİ YAPILDI 14. ENGELLİLER ŞÖLENİ YAPILDI 14. ENGELLİLER ŞÖLENİ YAPILDI 14. ENGELLİLER ŞÖLENİ YAPILDI 14. ENGELLİLER ŞÖLENİ YAPILDI 14. ENGELLİLER ŞÖLENİ YAPILDI 14. ENGELLİLER ŞÖLENİ YAPILDI 14. ENGELLİLER ŞÖLENİ YAPILDI
2861 Okunma
HAKLARIMIZ
SAĞLIK
İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ
Telefon
:
+90 372 315 11 00
Fax
:
+90 372 315 11 01
E-Posta
:
federegli@hotmail.com
Adres
:
Kırmacı Mahallesi Hasan Canver Sokak N0:36 67300 Kdz.Ereğli / ZONGULDAK
Copyright © 2026 - Kdz.Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği. Her Hakkı Saklıdır.